Stockholmshotell

Stockholm har en så stor mängd hotell att erbjuda att det kan kännas omöjligt att välja. Lyxigt, coolt, bohemiskt, på Södermalm eller Norrmalm, med eller utan spa och så vidare. Vilket hotell man ska välja beror således helt på budget, vilken stil man önskar och var i stan man vill bo. Är man intresserad av inredning finns det också många hotell som sticker ut och nedan följer ett urval.

Ulfsunda Slott

Hotellet är beläget norr om Stockholm, i Bromma, men med enkel access till allt storstaden har att erbjuda. Här har man satsat på såväl udda inredning som konst och den sistnämnda byts ut med jämna mellanrum. Dock är det inte bara modern konst som pryder de många rummen och loungerna utan även historiska föremål såsom Torstenssons vapensköld och det målade taket från 1600-talet som återfinns i bland annat Rikssalen och ger Ulfsunda Slott dess karaktäristiska och unika stil. De 54 hotellrummen har alla sin egen stil och inredning. Kanske föredrar du ett extra lyxigt badkar av udda form, en romantisk himmelssäng eller varför inte ett rum där den historiska gamla murstocken pockar på uppmärksamhet.

Ett Hem

Byggnaden som rymmer lyxiga Ett Hem i Lärkstan byggdes som privatbostad år 1910 och än idag är såväl historien som känslan av privathem påtagliga. När du checkar in här ska det kännas som att komma hem. Till ett lyxigt, ombonad och välkomnande hem. Inredningen är personlig och ansvariga för den är Ilse Crawford och Kirsten James, Studio Ilse. Inspiration har hämtats från förra sekelskiftet och detta har blandats upp med det moderna och det tidlösa. Det är inte alla som har råd med just den inredning som Ett Hem stoltserar med men liknande inredning finns på hemsidan inredningsshoppen.se där du kan köpa allt från möbler och belysning till serveringsdetaljer och dekorationer. För den som inte har möjlighet att stanna över natten finns det ibland möjlighet att äta en god middag på Ett Hem – främst serveras här middag för hotellets gäster men finns det plats kan det finnas möjlighet att boka ett bord.

Hotell Hellsten

En kort promenad från shopping, nattliv och restauranger erbjuder Hotell Hellsten en lugn oas. Inrymda i ett före detta bostadshus byggt år 1898 finns här rum av varierande storlekar och med högst varierande inredning. Personalen vill skapa en kosmopolitisk atmosfär med mjuka, harmoniska och starka färger och inredning från i princip världens alla hörn. För den som inspireras av inredningen och inte har möjlighet att resa världen över för att köpa föremålen finns liknande produkter att ta del av läs mer här på Inredningsshoppen. Ägaren arbetade tidigare som etnograf och har tagit med sig mycket inspiration och föremål från sina resor i Afrika och Asien och detta får gästerna ta del av, bland annat då man slår sig ned vid det indiska bordet i lobbyn.