Upptäck Sverige i höst

Det har varit en utmanande vår och sommar inte minst för resebranschen och för dig som älskar att resa. Nu öppnar visserligen världens gränser upp allt mer men kanske är detta fortfarande den perfekta tiden att hålla sig mer lokalt och utforska vårt eget vackra land.

Gör en road trip

Gör en road trip

Att bila är ett flexibelt och ganska härligt sätt att upptäcka världen på. Du behöver inte titta på klockan för att passa tåg- eller flygtider utan på sin höjd se till att förboka lämpliga boenden på de platser du har planerat in för din resrutt.

En road trip genom Sverige passar extra bra just nu eftersom det fortfarande rekommenderas att undvika allmänna färdmedel. Kanske har du en semestervecka kvar att ta ut innan hösten kommer och vägarna blir hala och ogästvänliga? Eller så kan du göra en bilsemester i miniatyr över en förlängd helg.

Lokala sevärdheter

Ett klassiskt fenomen bland resenärer och turister är att ”glömma bort” sina lokala sevärdheter. Under utlandsresor besöker du det ena landmärket efter det andra men hemmavid finns det säkert mycket kvar att upptäcka. Detta gynnar även den lokala turismen och bidrar till ett mer hållbart semestrande.

Ta en funderare på den stad och region där du är bosatt. Vilka museer, slott, gallerier och andra spännande platser skulle intressera dig? Finns det några aktuella utställningar du kan planera in innan de slutar visas? Vi kan nästan garantera att du inte kommer att bli besviken.

Vandring

Vandring

Sverige är erkänt naturskönt. Det tycker både svenskarna själva och omvärlden. I och med hur glest befolkat landet är finns det här miltals av vackra naturmiljöer och vandringsleder att ta del av. På många av dessa är det glest med folk och du kan njuta av naturen och stillheten.

Innan du ska ge dig ut och vandra bör du planera noga. Ska du tälta, övernatta på hotell eller i stuga eller kommer du att utgå från en och samma bas varje dag och göra dagsturer.? Tänk på att säkerheten går först. Kontrollera saker som väder och mobiluppkoppling innan avmarsch.

En hotellnatt i stan

Ett sista Sverige-tips för denna gång är att boka in en lokal hotellnatt. Det är enklare och billigare än en cityweekend utomlands. Samtidigt får du här chansen att fly vardagen för ett dygn eller två och uppleva just din stad på ett helt nytt sätt.